Koningin Máxima Bezoekt Veteraneninstituut In Doorn

Máxima op bezoek bij Veteraneninstituut Doorn

Woensdagmiddag heeft koningin Máxima het Veteraneninstituut in Doorn bezocht. Het bezoek stond in het teken van de erkenning en waardering van en de zorg voor Nederlandse veteranen. Máxima kreeg alles te over de veteranenwereld en de wijze waarop het Veteraneninstituut zich voor veteranen inzet.

Máxima maakte tijdens een rondleiding door het gebouw kennis met de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers (BNMO), het Landelijk Zorg Systeem voor Veteranen en het Veteranen Platform, waarbij wordt ingegaan op specifieke vraagstukken die de organisaties in hun werk tegenkomen.

Tot slot prak Máxima met veteranen, dienstverleners en vrijwilligers over de verschillende aspecten van het veteranenwerk, zoals de hulpverlening aan veteranen, het bewustmaken van de rol van veteranen in de samenleving en het organiseren van en deelnemen aan activiteiten door veteranen. Het Veteraneninstituut werd in 2000 geopend in het bijzijn van Prins Bernhard. In 2013 heeft Prinses Beatrix gebouw De Basis geopend.

Lees ook:

Leren van de coronacrisis: dit is wat we nu volgens William moeten doen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen