Embargo Koningspaar In Actie Voor Nldoet

Máxima mest stal uit

Alsof ze het al jaren doet.

Het was weer NLDoet Doet en dat leverde weer prachtige beelden op van hard werkende royals. Dit keer gingen ze loos op Zorgboerderij Op Aarde in Brielle.

Bij aankomst werd het koningspaar ontvangen door de organisatie van de dag en door hond Ella. Die rende blaffend op koning Willem-Alexander af, maar met drie honden thuis is hij zeker niet bang.

Tijdens het snoeien van pernbomen kon Willem-Alexander zich helemaal uitleven. Ondertussen was Máxima begonnen met het schuren van tuinbankjes. Daar vertelde ze enorm uit te kijken naar het lekkere weer en buiten zijn. ‘Het was gisteren bijna mogelijk’, zei ze. Hond Ella kwispelde vrolijk om het gezelschap heen, waarop Máxima vertelde dat ze zeker een hondenmens is. Katten liggen haar niet zo.

Op Zorgboerderij Op Aarde komen thuiswonende ouderen met beginnende dementie voor dagbesteding, zodat mantelzorgers enigszins ontlast worden. De ouderen verzorgen de dieren, doen klusjes in de werkplaats, houden de moestuin bij en helpen met koken. Koning Willem-Alexander maakte een praatje met de vrijwilligers en mensen van de dagbesteding terwijl hij hielp bij het schoonmaken van de meubels in de zitkamer. Hij benadrukte het enorm leuk te vinden om op de boerderij te zijn.

Prinses Beatrix ging vrijdag al aan de slag als vrijwilliger. Op kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven plantte de 84-jarige viooltjes en narcissen, voerde ze een pony en zette ze de schuur in de verf.

Maar met afstand het mooiste beeld leverde onze koningin op, die alsof ze het al jaren doet fanatiek een stal uitmestte.

LEES OOK:

NEDERLAND KLUST VOOR NLDOET

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP