Tweede Dag Van Koninklijk Bezoek Dubai

‘Máxima kan helpen negatieve coronahouding om te buigen’

Een hoogleraar van de UvA vindt dat BN’ers, waaronder ook Máxima, best kunnen helpen de negatieve gevoelens die nu sterk leven over de coronasituatie om te buigen.

Bas van den Putte is hoogleraar gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed zijn uitspraken in radioprogramma Met het oog op Morgen. Van den Putte meent dat veel mensen die gevaccineerd zijn momenteel het gevoel hebben dat ze alles hebben gedaan dat ze konden. En dat het nu ‘aan de ongevaccineerden ligt’.

Zo’n gevoel krijg je niet zomaar weg, zegt hij. “De situatie waar we in zitten is natuurlijk niet leuk”, aldus Van den Putte, “daar moet je iets tegenover zetten, bijvoorbeeld normen en waarden. Het gevoel dat mensen voor elkaar op willen komen”. Maar hij denkt niet dat het uitdragen van zo’n positieve boodschap nog van het (demissionaire) kabinet moet komen.

Veel liever zou hij iemand zich zien uitspreken waar mensen tegen opkijken. Waar ze waardering voor hebben. Hij noemt Máxima als ultiem voorbeeld. Of andere BN’ers. “Die moeten de boodschap uitdragen: ook ik ben medeverantwoordelijk voor wat er gebeurt in Nederland en die verantwoordelijkheid wil ik nemen”, aldus de hoogleraar.

LEES OOK:

Beatrix maakt zich geen zorgen om Amalia

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP