Naamloos

Máxima hoort over tekort technisch personeel

De technische bedrijven hebben het niet makkelijk. Er is namelijk een behoorlijk tekort aan technisch personeel in ons land. Afgelopen donderdag ging Máxima naar Apeldoorn en Woerden om daar meer over te leren.

Máxima begon haar dag bij het technische installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn. Ze kreeg er een rondleiding en hoorde hoe veel technische bedrijven in de provincie Gelderland kampen met een tekort aan vakkundige technici. De koningin kreeg uitleg over het actieplan Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap dat dit probleem aanpakt. Het plan biedt om- en bijscholingsmogelijkheden aan om zo meer mensen te kunnen opleiden voor de technische sector.

Vervolgens ging de koningin langs bij de TechnoHub in Woerden, een nieuwe opleidingsfaciliteit die in samenwerking met technische bedrijven is opgezet. Máxima kreeg een rondleiding door het centrum dat in september zijn deuren opent. Ze sprak er met (V)MBO-leerlingen en docenten en trof na afloop vertegenwoordigers van het lokale technische bedrijfsleven, de provincie en MKB-bestuursleden uit de technische sector.

Lees ook:

Hoe vergaat het de coronahulpdiensten? Prins Edward ging op bezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen