Koningin Máxima Bij Ondertekening Muziekakkoord Noord Noord Holland (pool)

Máxima geniet van muzikale optredens van schoolkinderen

Máxima had woensdag een drukke dag vol met virtuele afspraken. Nadat de koningin al bij de Werkbezoekdag was en een toespraak hield tijdens een webinar van de Food and Agriculture Organization (FAO) in Rome, woonde ze ook de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord Noord-Holland bij.

De koningin nam via een groot scherm deel aan de feestelijke aftrap voor muziekonderwijs in Noord Noord-Holland. Het programma werd vanuit Podium Victoria in Alkmaar gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca.

Máxima markeerde de start van het MuziekAkkoord. Ook werd ze getrakteerd op muzikale optredens van schoolkinderen, die net als de verschillende samenwerkingspartners vooral digitaal aanwezig waren.

Het akkoord is onderdeel van een programma van Méér Muziek in de Klas, de stichting waar Máxima erevoorzitter van is. Het nieuwe akkoord moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar, Heerhugowaard en omstreken. Meer dan 25 partijen gaan samenwerken, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden.

LEES OOK:

Negatieve reacties op miskraam Meghan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.