Naamloos

Máxima bezoekt House of Hope in Rotterdam

Vanmiddag heeft koningin Máxima voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een werkbezoek gebracht in het kader van het Oranje Fonds. De koningin ging langs bij de vrijwilligersorganisatie House of Hope, die kwetsbare bewoners van Rotterdam-Zuid helpt bij financiële, maatschappelijke en praktische problemen.

Tijdens het onaangekondigde bezoek sprak Máxima met de oprichters en bestuursleden van House of Hope. De organisatie helpt mensen om hun leven op orde te krijgen. Hun doelstelling is dan ook als volgt: ‘We verbinden wijkbewoners door samen activiteiten te organiseren en versterken hen door professionele hulp en hen zelf te laten bijdragen. Zo weten ze zich samen beter te redden en krijgen we meer leven in de wijken Tarwewijk, Beverwaard en Katendrecht’.

Máxima kreeg ook te horen hoe House of Hope in de coronaperiode hulp kon blijven aanbieden met onder andere hulplijnen. Ze sprak met medewerkers over de activiteiten die zij organiseren, over het verbinden dat centraal staat bij de werkzaamheden. Een aantal deelnemers van het programma vertelden daarnaast hoe hun persoonlijke situatie is verbeterd dankzij steun van de organisatie.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen