Máxima aan haar tiende kopje koffie

Koningin Máxima heeft de hele dag vergaderd toen ze Jordanië bezocht als speciaal advocaat van de secretaris-generaal van de VN voor Inclusive Finance for Development (UNSGSA). De gewoonte om gasten te verwelkomen door een kopje koffie aan te bieden, begon zijn tol te eisen in de namiddag.

Koningin Máxima heeft vandaag de hele dag vergaderd op haar reis naar Jordanië als speciaal advocaat van de secretaris-generaal van de VN voor Inclusive Finance for Development (UNSGSA). Koningin Máxima heeft op de eerste dag van haar bezoek aan Jordanië een overvloed aan koffie gedronken. Het is een lokaal gebruik om gasten zo te verwelkomen. Weigeren wordt echter als onbeleefd gezien.

Het gaat om een klein kopje sterke koffie waarbij de gastheer of gastvrouw in de buurt blijft om bij te schenken. Wie meer wilt houd het kopje stil, wie genoeg heeft wiebelt het kopje heen en weer. Bij een bezoek in de middag dacht de gastvrouw dat de koningin toch meer wilde, terwijl Máxima al duidelijk aan haar taks zat.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen