Placeholder

Margriet onder de indruk van werk SOS-Kinderdorpen

In Ghana raakten prinses Margriet en zanger Jan Smit afgelopen week erg onder de indruk van het werk van SOS Kinderdorpen. Directeur Margot Ende van de internationale hulporganisatie blikt tevreden terug op het werkbezoek. Het was de eerste keer dat de prinses en de zanger samen projecten bezochten van SOS Kinderdorpen.

''In SOS kinderdorp Tema heeft de prinses op onze lagere school en kinderopvang kennisgemaakt met de kinderen. De kinderen zitten in of komen uit moeilijke situaties en het is voor hen natuurlijk geweldig dat een echte prinses en zanger ze komen bezoeken. Het geeft ze weer moed en vertrouwen, ze voelen weer dat ze ertoe doen'', zegt Margot Ende.

De directeur van de kinderhulporganisatie vertelt hoe prinses Margriet en Jan Smit erg onder de indruk waren. ''Ze voelen zich met hart en ziel verbonden en dat is voor ons heel mooi om te zien. Je zag hoe makkelijk de prinses contact maakt met de mensen en de kinderen en hoe ze ontzettend goed op de hoogte is van ons werk. Het is daarom fantastisch hoe de prinses zich inzet voor SOS Kinderdorpen.''

Aandacht

In de afgelopen dertig jaar heeft Prinses Margriet diverse projecten bezocht in Zuid-Amerika, China en Afrika. Ook Jan Smit heeft meerdere malen SOS Kinderdorpen bezocht, al op 12-jarige leeftijd in Thailand. Margot Ende: ''Prinses Margriet en Jan Smit vinden het belangrijk dat ons werk veel aandacht krijgt, zodat wij de mogelijkheid krijgen om nog meer kinderen te helpen die een liefdevolle familie nodig hebben.''

Prinses Margriet is sinds 1984 beschermvrouwe van de organisatie. Jan Smit is alweer vijftien jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Tijdens hun verblijf in Ghana zijn ze gevolgd door een filmploeg. Waarschijnlijk leidt dit tot een documentaire die later dit jaar op televisie komt.