Prinses Mabel Geeft Aftrap Voor Amsterdamontbijt

Mabel deelt Valentijnsboodschap: ‘‘Vier de liefde!’’

Valentijnsdag komt eraan en dat betekent dat geliefden van over de hele wereld elkaar in het zonnetje kunnen zetten. Prinses Mabel steunt de nieuwe actie van stichting achter het AmsterdamDiner die komend weekeinde wordt gehouden en deelt een bijzondere boodschap in het kader van 14 februari. “Vier de liefde op de Valentijnsdag – en help tegelijkertijd een verschil te maken!”, laat Mabel weten.

De prinses roept iedereen op om voor zaterdag 13 februari of zondag 14 februari een speciaal ontbijt te bestellen. De opbrengst is bestemd voor de strijd tegen aids. “Een dubbele pandemie van corona en hiv zet de wereld op z’n kop. De behandeling van vele mensen met hiv kan daardoor niet doorgaan. Deel je liefde en steun de strijd tegen aids samen met het Amsterdam Ontbijt. Bestel het nu of geef het cadeau aan iemand die je dierbaar is”, aldus prinses Mabel over de vervolgactie van het AmsterdamDiner.

Toen vorig jaar duidelijk werd dat door de coronapandemie het sinds 1992 elk jaar gehouden AmsterdamDiner niet kon worden gehouden, werd het Amsterdam Ontbijt bedacht als alternatief. Mabel kwam naar het restaurant RIJKS in Amsterdam om het te presenteren, aan te bevelen en om voor te proeven. “Mensen met hiv worden wereldwijd hard getroffen door de coronacrisis. Acute hulp is nodig”, zei ze bij die gelegenheid. De actie had succes, want er werd maar liefst 80.000 euro opgehaald. 

LEES OOK:

Prinses Anne deelt goed nieuws over Olympische Spelen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.