Eerste standbeeld koning met baard

Dirk Denoyelle, professioneel LEGO kunstenaar: “Willem-Alexander heeft niet alleen zichzelf tijdens de zomermaanden een baard aangemeten, ook is zijn gezicht de afgelopen jaren iets veranderd. Zo zijn de kuiltjes in zijn wangen iets explicieter aanwezig en is zijn haarlijn met de leeftijd ook wat omhoog gekropen.

Dirk Denoyelle, professioneel LEGO kunstenaar: “Willem-Alexander heeft niet alleen zichzelf tijdens de zomermaanden een baard aangemeten, ook is zijn gezicht de afgelopen jaren iets veranderd. Zo zijn de kuiltjes in zijn wangen iets explicieter aanwezig en is zijn haarlijn met de leeftijd ook wat omhoog gekropen. Ik heb dan ook bij het maken van de nieuwe versie van de LEGO koning mét baard het moment aangegrepen om zijn gezicht te actualiseren. Het was een ontzettende eer om in de huid van hofbarbier te kruipen en de LEGO variant van het staatshoofd te voorzien van een gloednieuwe baard.”

Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden: “Niemand kan nog om de baard van de koning heen. Er wordt gesproken over nieuwe staatsiefoto’s en zelfs nieuwe euromunten en postzegels. LEGO heeft het voortouw genomen door direct na Prinsjesdag de opdracht te geven om de LEGO variant van onze koning te updaten. De koning en de koningin zitten nu in India, dus ik voelde me zeer vereerd dat ik gevraagd ben door LEGO om de onthulling te doen.”

Van 17 tot en met 23 oktober 2019 kan nieuwe standbeeld tijdens LEGO World bewonderd worden.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen