Placeholder

Lech heeft al Oranjes over de vloer

Een deel van de koninklijke familie is deze dagen al neergestreken in Lech. De schoolvakanties van de kleinkinderen van stamgast prinses Beatrix lopen namelijk al een aantal jaren niet synchroon. Zo hebben Britse scholieren eerder krokusvakantie dan hun Nederlandse collegaatjes.

Dat betekent dat prinses Mabel en haar dochters nu in het Oostenrijkse ski-oord zijn, terwijl koning Willem-Alexander en prins Constantijn en hun gezinnen pas dit weekeinde komen. Mabel ontbreekt volgende week maandag dan ook bij de traditionele fotosessie, waaraan Willem-Alexander en Constantijn wel deelnemen.

Prins Constantijn moest de laatste jaren ook een paar keer verstek laten gaan omdat ook de Belgische vakanties niet samenvielen met die van de Bloemcampschool in Wassenaar, waar zijn nichtjes Amalia, Alexia en Ariane naar school gingen. Constantijn en echtgenote Laurentien zijn vorig jaar echter verhuisd naar Den Haag waardoor dit probleem zich niet meer voordoet.

De koninklijke familie houdt het fotohalfuurtje in de verwachting dat de media hen daarna tijdens de skivakantie met rust laat. Willem-Alexander onderbreekt zijn vakantie overigens op 25 februari om in Amsterdam de 75e herdenking van de Februaristaking bij te wonen.