Placeholder

Koninklijk Conservatorium bedankt Beatrix

Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag biedt prinses Beatrix vrijdagavond een bijzonder concert aan. In de theaterzaal ziet Beatrix een voorstelling waarin muziek, dans en beeldende kunst elkaar afwisselen en aanvullen.

Hiermee wil het conservatorium zijn waardering en bewondering uitdrukken voor hetgeen Beatrix heeft betekend voor de kunst en in het bijzonder voor het muziek- en dansleven. Het programma in de Kees van Baarenzaal wordt uitgevoerd door ongeveer 170 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar van de School voor Jong Talent. De muziekleerlingen van Jong KC spelen tijdens de avond in het Atheneum Kamerorkest en in diverse muziekensembles, waarbij ze worden afgewisseld of aangevuld door de dansers van de Dansvakopleiding. De leerlingen beeldende kunst verzorgen de visuele vormgeving tijdens de changementen en een kleine expositie in de foyer.

''Het programma geeft een indruk van hun plezier en gedrevenheid en een overzicht van de excellentie en diversiteit waartoe deze jonge talenten dagelijks worden uitgedaagd'', staat in een toelichting op de website van het Koninklijk Conservatorium.

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt aanstormend kunstzinnig talent de mogelijkheid om een dansvakopleiding of een voorbereidende vakopleiding in muziek of beeldende kunst en vormgeving – op een zeer hoog niveau en naar internationale standaard – binnen één school te combineren met regulier onderwijs. De school is onderdeel van de Hogeschool der Kunsten en bestaat uit een basisschool (groep 7 en groep 8) en een havo/vwo-opleiding. Het is de enige school in Nederland in haar soort. De meeste leerlingen stromen door naar het hoger kunstonderwijs.