Placeholder

Koningspaar wenst paralympiërs succes

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de Nederlandse paralympiërs veel succes gewenst. Dat deed het koningspaar via Twitter.

“Wij wensen TeamNL veel succes tijdens de Paralympische Zomerspelen”, werd er namens ‘WA’ en Máxima getwitterd op het officiële Twitterkanaal van het koninklijk huis. De koning en koningin zijn niet in Rio om de sporters aan te moedigen. Voor de Olympische Spelen reisden Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane wel af naar Brazilië. Het gezin zat tijdens verschillende wedstrijden op de tribune.

Prinses Margriet is wel in Rio de Janeiro. Zij woonde woensdagavond (lokale tijd) de openingsceremonie van de Paralympische Spelen bij en bezoekt de komende dagen wedstrijden en het Paralympisch Dorp. Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Willem-Alexander en Máxima zijn niet de enige royals die de paralympiërs via Twitter veel succes wensen. Het gezin van de Belgische koning Filip liet weten achter Team Belgium te staan en de Spaanse koning Felipe twitterde dat hij trots is op het Spaanse team. Ook de Britse koningin Elizabeth bracht haar succeswensen over via het sociale medium.