olympische spelen koningspaar nederland

Koningspaar wenst Nederlandse sporters op Olympische Spelen succes

Vanwege de coronapandemie mist de koning voor het eerst in jaren het sportevenement. Het koningspaar laat weten dat ze de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen wel gaan volgen. Ze wensen de sporters succes.

Koningspaar Olympische Spelen

“Succes #TeamNL bij #Tokyo2020! Ook al kunnen wij niet in Tokio zijn, wij zullen jullie wedstrijden volgen en hebben alle vertrouwen in mooie en succesvolle spelen”, laat het paar weten in een verklaring. “Nederland kijkt uit naar jullie prestaties. Geniet van jullie deelname!” De koning is, naast groot sportliefhebber, erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist in die hoedanigheid nagenoeg altijd af naar de Olympische Spelen, vaak samen met zijn gezin. Zo was hij in 2018 met koningin Máxima in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang en vloog hij in 2016 met het hele gezin naar Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen.

Overslaan

Sinds halverwege de jaren 90 sloeg Willem-Alexander de Olympische Spelen vrijwel nooit over. De enige uitzondering was in 2002, toen hij de Winterspelen in Salt Lake City miste vanwege zijn huwelijksreis met Máxima.

Lees ook: Koning Filip en koningin Mathilde spreken met olympische sporters

Beeld en bron: ANP