Placeholder

Koningspaar luncht weer met uitblinkers

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag wederom geluncht met mensen die zich onderscheiden in de samenleving. Dat gebeurde op Paleis Noordeinde in Den Haag. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet zeggen wie de 28 zogeheten 'uitblinkers' zijn, alleen dat ze actief zijn in onder meer cultuur, media, sport, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.

Zanger Django Wagner was een van de 'uitblinkers' die vrijdag mochten lunchen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Dit zal ik nooit vergeten", zegt hij tegen BuzzR.

Wagner won vorig jaar de Buma NL Award voor beste volkszanger en kreeg begin maart een Edison in de categorie volksmuziek. Het koningspaar nodigde hem en 27 anderen die zich onderscheiden in de samenleving uit voor een lunch op Paleis Noordeinde in Den Haag. "Ik vond het geweldig. Het is een grote eer dat ik bij de koning en de koningin mocht komen. Het was heel leuk en gemoedelijk. Ik heb met beiden een praatje mogen maken. Ze wisten wel wie ik was. Niet qua muziek ofzo, maar ze wisten welke prijzen ik heb gewonnen."

Gastenlijst

Op Twitter lieten zeilster Marit Bouwmeester en bestuursvoorzitter Nienke Meijer van Fontys Hogescholen al weten dat ze erbij waren. Volgens de 44-jarige Wagner prikten ook onder anderen oud-schaatser Rintje Ritsma, zangeres Marianne Weber, Jan Slagter van omroep MAX en presentatrice Ria Bremer een vorkje mee.

De lunch bestond uit drie gangen, vertelt Wagner. Op het menu stond onder meer kalfshaas. "En een lekker toetje. Het was perfect, complimenten aan de kok." De zanger had een cd en een dvd meegenomen voor de koning en de koningin, die een uiterst vriendelijke indruk op hem maakten. Hij is erg dankbaar voor de gastvrijheid van Willem-Alexander en Máxima.

De uitblinkerslunch vorig jaar was in maart. Toen waren schrijfster Saskia Noort en actrice Halina Reijn onder de gasten. In 2013 vond de lunch vlak voor de troonswisseling plaats. Een van de tafelgasten was radio-dj Gerard Ekdom. Die zei enkele uren na de lunch op de radio dat Willem-Alexander, toen nog prins, al anderhalf jaar van tevoren wist dat hij op 30 april 2013 koning zou worden.

 

Chique geluncht met Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin op Paleis Noordeinde!

Een foto die is geplaatst door Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester) op