2020 09 18

Koningspaar gaat met Rutte mee naar vergadering VN

Willem-Alexander en Máxima nemen dit jaar samen met minister-president Rutte digitaal deel aan de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). De koning zal via een videoboodschap de AVVN toespreken.

Minister-president Rutte zal met een videoboodschap bijdragen aan het algemeen debat en de top over biodiversiteit. Koningin Máxima neemt deel in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Verder bestaat de Koninkrijksdelegatie bestaat uit minister-president Wever-Croes van Aruba, minister-president Rhuggenaath van Curaçao en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten. Ook minister Blok van Buitenlandse Zaken, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Hajar Yakoubi, de Nederlandse VN Jongerenvertegenwoordiger sluiten aan.

Bijzonder: minister Kaag werkt deze AVVN nauw samen met Youtube-ster Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager) in haar rol als nieuwe ambassadeur voor de Nederlandse VN-organisatie NVVN. De Koning gaat in zijn toespraak in op het belang van de Verenigde Naties toen en nu. Daarnaast is er in de toespraak speciale aandacht voor de toekomst van de Verenigde Naties.

LEES OOK:

Willem-Alexander en Màxima leren ‘Frysk’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.