Image 38 1

Koningshuis houdt diversiteit personeelsbeleid niet bij

Eerder werd bekend dat het personeelsbestand van het Britse koningshuis niet divers genoeg is en dat Buckingham Palace streeft naar meer diversiteit binnen de hofhouding. Hoe zit dat eigenlijk bij de Nederlandse royals? Aan Shownieuws liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten dat er niets wordt bijgehouden over diversiteit onder werknemers van het koninklijk huis.

Het is dus onduidelijk hoe het personeelsbestand van ons koningshuis is opgebouwd. De Dienst Koninklijk Huis houdt niet bij hoeveel medewerkers met een migratieachtergrond voor hen werken, laat de RVD weten. Dat komt omdat het bij wet niet is toegestaan. De dienst houdt zich aan de richtlijnen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Buckingham Palace maakte de personeelssamenstelling wel bekend, waarschijnlijk vanwege het interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Die beschuldigden de koninklijke familie van racisme. Van de stafleden heeft 8,5 procent een migratieachtergrond, waar dat in het Verenigd Koninkrijk gemiddeld 13 procent van de bevolking is. Het koningshuis heeft zichzelf ten doel gesteld om volgend jaar de 10 procent te halen.

LEES OOK:

Oeps! Charles vergist zich bij uitreiking lintje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.