Placeholder

Koningin Máxima opent congres van Museon

Koningin Máxima opent donderdag 22 mei het internationale congres voor cultuur- en wetenschapscommunicatie ECSITE in het World Forum in Den Haag. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Het Museon organiseert deze 25e editie van het jaarlijkse congres dat tot 24 mei duurt. Het thema van de conferentie is dit jaar People, Planet, Peace.

Vorig jaar was de conferentie in Zweden. ECSITE is het Europese netwerk voor wetenschapscentra en musea. Het Museon, een interactief museum voor cultuur en wetenschap, was in 1989 een van de oprichters van ECSITE. Musea als Universeum in Gothenburg, het Science Museum in Londen, Heureka in Helsinki, het Deutsches Museum in München, Universcience in Parijs, Technopolis in Mechelen en La Caixa in Barcelona maken deel uit van het netwerk. Ze wisselen onderling kennis en expertise uit op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie.

De conferentie in Den Haag bevat sessies over onderwerpen als duurzame innovatie en de rol van musea in een kennismaatschappij. Sprekers zijn onder meer directeur generaal van Unesco Irina Bokova en Ian Golding, voormalig adviseur van Nelson Mandela. Ook directeur Ahmet Üzümcü van de OPCW, de organisatie die toeziet op het verbod op chemische wapens, geeft een toespraak.

Bedrijven die actief zijn op het gebied van wetenschapscommunicatie kunnen zich presenteren in de Businessbistro. Voor kinderen is er een interactieve en educatieve techniekshow, de Scholieren Science Show.