Koningin Máxima Bezoekt Vrouwen In Transportsector

Koningin Máxima spreekt lovende woorden over mbo’ers

Koningin Máxima is vandaag te gast bij de opening van het nieuwe mbo-jaar op Yuverta in Houten en spreekt daar lovende woorden over mbo’ers.

Máxima lovend over mbo’ers

Koningin Máxima noemt mbo-scholen van “het grootste” belang voor heel Nederland. Volgens haar hebben mbo-studenten het land door de coronacrisis heen gesleept. Zo werd er tijdens de crisis voor gezorgd dat patiënten “met zorg werden omringd” en dat men massaal kon thuiswerken. “Zonder mbo’ers had dat veel minder gekund. Zij zijn cruciaal”, vult Koningin Máxima aan.

Coronacrisis

Ook vond Máxima het erg knap van de studenten dat ze zich konden redden met thuislessen. “Het valt niet mee om je te concentreren achter een klein schermpje.” Daarom is de koningin blij dat ze nu weer gewoon kunnen plaatsnemen in de schoolbanken en zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. Die is volgens haar enorm positief. “Er zijn banen in overvloed.” De koningin sloot haar speech af met de woorden: “Een prachtig jaar voor u allemaal, want als het goed gaat met u, dan gaat het goed met ons allemaal.”

Lees ook: Zien: Alexia die bepakt en bezakt naar Wales vertrekt

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld en bron: ANP