Koning zet eigen Máxima-foto op Facebook

Serieus als het moet, ontspannen wanneer het kan. Koning Willem-Alexander had tijdens het streekbezoek aan de kop van Noord-Holland vrijdag ook tijd voor grappen en humor.

Zo plaagde hij de fotografen en cameraploegen bij de onthullingen van een gedenksteen die een plaats moet krijgen in de muur van de Boerenverdrietssluis. Hij lichtte het doek zo op dat hij de sluitsteen kon zien, maar de media in het persvak niet. ''Heel mooi", grapte hij, zonder er meteen meer van te laten zien.

Na de onthulling gingen Willem-Alexander en Máxima aan boord van de reddingboot Prins Hendrik voor een kort tochtje langs het voormalige marineterrein Willemsoord. De koning haalde zijn smartphone tevoorschijn en maakte foto's van de kade, waar de pers probeerde de boot bij te houden. ''Nee, ik fotografeer de andere gedenkstenen", zei de koning, die ondertussen ook een foto maakte van Máxima. Deze werd verrassend genoeg gedeeld op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis.

 

 

Ontspannen sfeer

Het koningspaar maakte er even later ook geen bezwaar tegen dat de Helderse schoolkinderen hun speciaal ingestudeerde 'koningslied' nog een keer herhaalden, en op verzoek applaudisseerden koning en koningin ook voor de schooljeugd. Het was tekenend voor de ontspannen sfeer van het streekbezoek, het tweede sinds de troonswisseling.

Koningin Máxima was even verrast door de inleidende opmerking vrijdagmiddag tijdens een gesprek met docenten en leerlingen van de interne opleiding van groente- en fruitgigant Vezet in Warmenhuizen. ''In het echt ziet u er nog mooier uit", kreeg de koningin te horen. ''Oh, ik dacht dat u iets ging zeggen over groente", antwoordde de verbouwereerde Máxima.

De opmerking was opgevangen door koning Willem-Alexander een tafeltje verderop. Hij draaide zich een slag om en merkte gevat op ''Ze eet alleen maar verse groente". Dat was het geheim van de schoonheid van zijn vrouw! Iedereen in het kleine zaaltje moest lachen. ''Ik ben een goede klant", bekende de koningin. Vezet is hoofdleverancier van Albert Heijn, dat onder meer 'gemaksgroente' en 'gemaksfruit' afneemt: gewassen, gesneden, verpakt of verwerkt in salades.

Máxima had veel belangstelling voor de rondleiding door het bedrijf dat werkt biedt aan 1200 mensen. Algemeen directeur Hans Boshuizen kreeg een spervuur van vragen te verwerken. Over de temperatuur in de productiehallen (6 graden), de opleiding van het personeel, de herkomst van de groenten (veel uit de regio, tegen een vaste prijs) en over de fabricatie van pizza.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen