Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is dertiende spreker bij VN

Koning Willem-Alexander is vandaag als dertiende staatshoofd aan de beurt tijdens de bijzondere Algemene Vergadering van de jubilerende Verenigde Naties. De Amerikaanse president Donald Trump is de eerste spreker en ook de Chinese president Xi Jinping en emir Tamim van Qatar gaan hem voor.

Videoboodschap

In totaal hebben zich 88 staatshoofden gemeld om te spreken bij de bijeenkomst, en daarna komen nog eens 45 regeringsleiders aan het woord en 50 ministers en ambassadeurs. In tegenstelling tot gebruikelijk zijn zij niet fysiek aanwezig in New York maar zijn videoboodschappen ingestuurd die achter elkaar worden afgespeeld in de vergaderzaal.

Koning Willem-Alexander is niet de enige vorst die van de gelegenheid gebruikmaakt om de wereld toe te spreken ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de VN. Naast de emir van Qatar, doen prins Albert van Monaco, koning Felipe van Spanje, de sultan van Brunei en erfprins Alois van Liechtenstein dat ook.

De Jordaanse koning Abdullah slaat deze zitting over en spreekt dinsdag tijdens de ‘gewone’ Algemene Vergadering, waarin eind deze week namens Nederland ook minister-president Mark Rutte aan bod komt.

LEES OOK:

DOOR DIT TRUCJE BLIJVEN DE HOEDEN VAN MÁXIMA ÁLTIJD OP HUN PLEK ZITTEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.