Image 43

Koning spreekt met diplomaten over impact corona

Willem-Alexander heeft woensdagochtend gesproken met diplomaten en andere medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het videogesprek sprak de koning met hen over de impact van de coronacrisis op hun werkzaamheden.

De koning ging in het gesprek in op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers en hun gezinsleden tijdens de coronacrisis, de reisbeperkingen waar medewerkers mee te maken kregen en de medische situatie in landen van plaatsing. Onder meer medewerkers van de ambassades in Zimbabwe, Peru, India, Venezuela en Mali waren aanwezig bij het gesprek.

Volgens de medewerkers en diplomaten heeft de coronacrisis een grote impact gehad op hun werkzaamheden. Zo was het voor veel ambassademedewerkers vaak niet mogelijk terug te reizen en belangrijke momenten met familie of vrienden in Nederland bij te wonen, zo vertelden ze aan Willem-Alexander.

Willem-Alexander sprak begin dit jaar ook al met een aantal Nederlandse diplomaten tijdens de digitale Ambassadeursconferentie, die door het ministerie van Buitenlandse Zaken werd georganiseerd. Daar zei de koning dat hij diep onder de indruk was van het werk dat de ambassadeurs tijdens de coronacrisis verrichten. Hij noemde de ambassadeurs toen “onvermoeibaar” en bewonderde hun werk voor Nederland. “Het doet wat met je als je niet bij elkaar kunt zijn. In veel landen is de situatie nijpend, de gezondheidszorg beperkt en zijn de regels heel strikt. Dat vereist het uiterste van u.”

LEES OOK:

Angela Merkel bezoekt Queen Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.