Placeholder

Koning rondgeleid over Erasmus Experience

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend als eerste een kijkje genomen op de Erasmus Experience van Bibliotheek Rotterdam. Onder leiding van bibliotheekdirecteur Theo Kemperman werden hij en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en waarnemend commissaris van de Koning Rogier van der Sande door de tentoonstelling geloodst.

Willem-Alexander kreeg niet alleen zicht op een deel van de circa 5000 werken van Erasmus maar kon ook de interactieve gedeeltes uittesten.

Bezoekers van de Erasmus Experience worden actief aan het denken gezet en ervaren zichzelf en de wereld door de ogen van Erasmus. Taal, gedrag, geloof en humor zijn hierbij belangrijke inhoudelijke thema's. Bibliotheek Rotterdam richt zich met de expostitie op een breed publiek van jong tot oud. Voor jongeren is er ook een educatief programma ontwikkeld.

Bibliotheek Rotterdam beheert naast de 5000 brieven en boeken die deel uit maken van de collectie nog zo'n 25.000 werken van Erasmus. Een van de bekendste werken van de Nederlandse humanist is De lof der zotheid, waarin hij de spot drijft met mens en maatschappij.