Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Koning opnieuw door het stof om corona

Amalia’s verjaardagsfeestje afgelopen zaterdag verliep niet zoals het hoorde. Teveel mensen uitgenodigd, teveel gasten aanwezig.

Als wij ons aan de regels houden, mogen we 4 gasten onvangen. Amalia nodigde 21 mensen uit. In totaal kwamen er 100 op het feest bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Niet handig.

Dat vindt de koning achteraf ook. Daarmee lijkt het op de ongelukkige Griekenlandreis vorig jaar. Waarvoor ook achteraf excuses werden aangeboden. Terwijl iedereen had kunnen verzinnen dat het geen goed idee was.

Of zoals premier Rutte het zei: ‘Bij nader inzien was het niet goed om dit zo te organiseren.’

Vorige week nog ging alles geweldig met Amalia. Dat lijkt nu voorbij. Eerst een persconferentie met alweer slecht coronanieuws. Daarna dit nieuws.  

Sobere kerst

Dan doet het er niet meer toe of het ‘een belangrijk moment’ in het leven van de prinses was. Dat is het voor iedereen die 18 wordt. Met dat argument wordt de kloof tussen ons en het koningshuis alleen maar groter. Zij mogen wel wat ons verboden wordt is dan het verkeerde signaal. De reacties op sociale media lieten daar geen misverstand over bestaan.

‘De familie verkeerde in de overtuiging met deze bijeenkomst buiten en met de genomen voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier met de corona-adviezen om te gaan.’ Een excuus waar de gemiddelde bonnenschrijvende BOA geen genoegen mee zou nemen.

Ook dit zal wel weer overwaaien. Het is nu alleen hopen dat de boodschap in het paleis echt is binnengekomen. We gaan een nare, vervelende, sobere kerst tegemoet, iedereen zal offers moeten brengen. Ook de koninklijke familie. Mochten er plannen zijn, dan is het misschien verstandig om die eerst aan de premier voor te leggen. Nog een keer excuses achteraf ondergraven het draagvlak voor de monarchie, die opnieuw een kras over de neus heeft opgelopen.

LEES OOK:

KONING OVER ZIJN VAKANTIE NAAR GRIEKENLAND: ‘SPIJT IN HET HART’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: De Telegraaf