Koning Brengt Bezoek Aan Gilde Stadstuiniers

Koning opent nieuwe expo over besmettelijke ziekten

Donderdagmiddag om 14.00 zal koning Willem-Alexander de tentoonstelling Besmet! In Rijksmuseum Boerhaave in Leiden openen. Die gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. De tentoonstelling was toevallig opgezet voor de coronacrisis en zou eigenlijk in april openen, maar ironisch genoeg moest deze vanwege de uitbraak van het coronavirus worden uitgesteld.

Het museum besteedt in de aangepaste versie van de expositie extra aandacht aan Covid-19, met onder andere een compilatiefilm over de recente maatschappelijke strijd tegen het coronavirus. Ook zijn foto’s van fotograaf Annabel Jeuring te zien, die de coronatijd in Nederland vastlegde. Een tijdsbalk met daarop uitbraken van de pest, pokken, malaria, aids, en ebola plaatsen het nieuwe coronavirus in perspectief.

De expositie bevat verder wetenschappelijke objecten en kunstvoorwerpen. Daarnaast staat het museum stil bij hoe mensen vroeger omgingen met virusuitbraken en de inzichten die historische epidemieën voor de toekomst bieden. De tentoonstelling is tot 9 januari 2022 te bezoeken.

Lees ook:

Máxima op bezoek bij Veteraneninstituut Doorn

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen