Koning op bezoek bij Bredase ondernemers

Koning Willem-Alexander ging woensdag op pad voor het Oranje Fonds en maakte in Breda kennis met zogenoemde scharrelondernemers. Willem-Alexander sprak tijdens zijn werkbezoek aan coöperatie De Vrije Uitloop in Breda met mensen die met behoud van hun uitkering proberen een eigen onderneming te starten.

De ondernemingen variëren van een tuinonderhoudsbedrijf tot een grafisch ontwerpbureau. Er zijn momenteel vijftien deelnemers in de Bredase coöperatie actief, waaronder ook musici, masseurs en kledingontwerpers. Met de gemeente is afgesproken dat de scharrelondernemers hun uitkering kunnen behouden en daarnaast worden ontslagen van hun sollicitatieplicht. Door deelname aan de coöperatie voelen de mensen zich weer gewaardeerd als deelnemer aan de maatschappij.

Willem-Alexander ontmoette de initiatiefnemers van De Vrije Uitloop en sprak met hen over de ontwikkeling van de coöperatie en de toekomst. De ondernemers konden tijdens het werkbezoek hun diensten en producten aan de koning demonstreren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen