Koning krijgt tijdelijke werkruimte in tuin voor 4 ton

Koning Willem-Alexander krijgt binnenkort een werkruimte in de achtertuin van villa Eikenhorst, waar het koninklijke gezin woont. De gemeente Wassenaar heeft een vergunning afgegeven voor een tijdelijke werkruimte. Een woordvoerder van de gemeente heeft donderdag een bericht daarover van de NOS bevestigd.

Volgens de NOS zal het gebouw blijven staan tot 2017, als de koning en zijn gezin verhuizen naar Paleis Huis ten Bosch. Het paleis wordt de komende jaren voor 35 miljoen euro verbouwd. Er is achterstallig onderhoud.

De koning kan niet langer in Paleis Noordeinde werken omdat het daar erg vol is met personeel. Zijn nieuwe werkruimte zal ongeveer 7 bij 35 meter oppervlakte hebben. De bouw kost vier ton.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen