Placeholder

Koning geschokt door val van Epke Zonderland

De koninklijke supporters van Epke Zonderland sloegen de handen voor hun ogen toen ze de Friese turner dinsdag van de rekstok zagen vallen bij de Olympische Spelen. Daarmee verloor Zonderland zijn kans op een medaille, tot ontzetting van de koninklijke familie op de tribune.

Het goud ging naar de Duitser Fabian Hambüchen, die als eerste in actie kwam en een score van 15,766 haalde. Het zilver was voor de Amerikaan Danell Leyva met 15,500. De bronzen plak ging naar de Brit Nile Wilson: 15,466. Zonderland, die vier jaar geleden goud won op de Spelen in Londen, werd in Rio zevende.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bezoeken sinds zondag olympische wedstrijden in Rio de Janeiro. De trouwe supporters van TeamNL waren achtereenvolgens bij het zwemmen, het windsurfen, het turnen en hockey. Dinsdag zagen ze de springruiters in actie en bezochten ze het olympisch dorp. Koning Willem-Alexander is erelid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). "Het mooiste waar we vanuit moeten gaan is dat iedereen zijn uiterste best doet en hier alles geeft op de Olympische Spelen om een topprestatie neer te zetten. En om dat te mogen zien is fantastisch'', zei de vorst na zijn bezoek aan het atletendorp.