Placeholder

Koning bezoekt plek explosie Antwerpen

De Belgische koning Filip heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de plek in Antwerpen waar een explosie maandagavond twee levens eiste. Hij bedankte de reddings- en hulpdiensten en wenste de slachtoffers en hun naasten 'sterkte en moed' toe.

De vorst was in het gezelschap van onder anderen premier Charles Michel, burgemeester Bart De Wever en de stedelijke rampenambtenaar. Hij nam een kijkje bij de drie panden aan de Paardenmarkt die zijn ingestort als gevolg van de explosie en liet zich bijpraten door de brandweer.

De Wever sprak namens alle Antwerpenaren zijn waardering uit voor 'de ongelofelijke inzet en de gedreven wilskracht van de talloze brandweerlieden, leden van de civiele bescherming, hulpverleners, politiemensen en anderen die steun geboden hebben bij het reddingswerk en de bergingsactie'. Naast medische ondersteuning wordt ook psychologische en materiële bijstand geboden, aldus de burgemeester. 'Ik ben ook enorm onder de indruk van de overweldigende solidariteit vanuit de buurt en de vele omwonende studenten'.

Door de ontploffing raakten zeker veertien mensen gewond, van wie vijf ernstig en er één in kritieke toestand verkeert. De oorzaak is nog onduidelijk. Wel wordt sterk rekening gehouden met een gaslek. Terrorisme werd maandagavond al uitgesloten door de politie.