Willempie.jpg

Koning bezoekt Nederlands Fotomuseum in Rotterdam

Willem-Alexander brengt woensdagmiddag een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar gaat de koning de nieuwe Eregalerij van de Nederlandse fotografie voor het eerst bekijken.

Eigenlijk zou de koning de Eregalerij zelf geopend hebben in januari, maar die ceremonie kon vanwege de coronasluiting van het museum niet doorgaan. Nu musea de deuren mogen heropenen, gaat Willem-Alexander alsnog langs. Hij wordt tijdens zijn bezoek bijgepraat over de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie en over de totstandkoming van de nieuwe galerij.

Ook spreekt de koning met fotografen en nabestaanden van fotografen van wie werk is opgenomen in de galerij. Hij gaat daarnaast in gesprek met leden van de selectiecommissie en medewerkers over hun werk bij het Nederlands Fotomuseum. Zo heeft de commissie de keuze voor de foto’s in de Eregalerij onder meer gemaakt op basis van artistieke en maatschappelijke relevantie, vernieuwing en meerstemmigheid. De Eregalerij bevat één lege lijst, opdat bezoekers zelf de ontbrekende foto invullen.

LEES OOK:

Om deze reden is koningin Sofia terug in geboorteland Griekenland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.