Placeholder

“Inés was vaak bij Máxima en de prinsessen”

Inés Zorreguieta, de woensdagavond in Buenos Aires overleden jongste zus van koningin Máxima, bewaarde goede herinneringen aan Nederland. Ze was er volgens bronnen aan het Hof onlangs nog. In mei vertrouwden koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar hun drie dochters toe, toen ze voor een staatsbezoek naar Luxemburg waren.

Inés en haar ouders, Jorge en María, kwamen in 2016 toehoren toen Máxima een toespraak hield in het San Augustin-auditorium van de Katholieke Universiteit van Argentinië. Trots zaten ze op de eerste rij van de tot de laatste plaats gevulde gehoorzaal van Máxima's alma mater, waar ook haar voormalige docent Alfonso Prat-Gay aanwezig was. Hij was op dat moment minister van Financiën in de regering van president Mauricio Macri.

Inés, peettante van Máxima's jongste dochter prinses Ariane, straalde. Ze vertelde aan Nederlandse media over de twee maanden dat ze in 2003 in Nederland had gewoond, en dat ze zoveel plezier had beleefd aan haar tweedehands fiets. "Het is zo georganiseerd in Nederland”, zei ze. "Zeker in de ogen van een Argentijnse.” Inés, dertien jaar jonger dan Máxima, sprak een paar woordjes Nederlands en was positief over het Spaans van haar zwager koning Willem-Alexander.

Ze kwam met enige regelmaat in Nederland en was zeer geliefd.