2020 10 16 3

Hugo de Jonge krijgt kritische vragen over vakantie royals

De Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge is vrijdagmiddag na afloop van het kabinetsberaad ondervraagd over de veronderstelde herfstvakantie van koning Willem-Alexander en het koninklijke gezin in Griekenland.

De Jonge zei in eerste instantie dat hij niets wist van een koninklijke vakantie, hoewel hij dat meteen had kunnen checken bij de naast hem staande hoofdwoordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst die is belast met het Koninklijk Huis. Daarna werd de vicepremier gevraagd of het wel verstandig is dat de koning naar het buitenland gaat terwijl het kabinetsadvies juist is om in Nederland te blijven. De Jonge antwoordde dat het reisadvies voor elke Nederlander hetzelfde is. Ook voor de koning.

Apps die vliegbewegingen volgen lijken er inderdaad op te wijzen dat de koning met zijn gezin vrijdagmiddag die richting is opgegaan. Het regeringsvliegtuig PH-GOV vertrok althans aan het begin van de herfstvakantie in Midden-Nederland, waar Den Haag onder valt, van Schiphol naar Griekenland.

De koning heeft daarbij geluk. Van de weinige Europese landen die voor reizigers nog niet op oranje staan, is Griekenland er één van. Een verblijf op de eilanden wordt weliswaar afgeraden, maar de koninklijke vakantievilla staat in ‘geel’ en daarmee in voor vakantie toegestaan gebied.

LEES OOK:

Prinses Beatrice: ‘Bedankt voor de beste wensen!’ succes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.