Werkbezoek Koningin Máxima Aan Gulpener Bierbrouwerij

Hop! Gulpener lanceert Máximaal-bier

Gulpener lanceert deze week zijn eerste koninklijke bier.

De Gulpener Hazy IPA is gebrouwen met hopbellen die koningin Máxima in september plukte tijdens een bezoek aan de brouwerij in het dorp Reijmerstok.

Brouwmeester Bas Jacob was vastbesloten Máxima’s verse hopbellen een koninklijke hoofdrol te geven. Hij wilde de hop kunnen zien, ruiken en proeven. Dus koos hij voor een hazy IPA. In het ongefilterde troebele bier kun je de hop nog een beetje zien dwarrelen.

De smaak en de aroma’s komen vooral door de dry-hopping van verse hopbellen. Máxima hing zelf de buidel met haar hopbellen in de ketel, zodat de aroma’s in het jonge bier konden trekken. Bas voegde uit vaderlandsliefde en voor citruscomplexiteit nog mandarijn en citroen toe en liet het bier dertig dagen hoppen en rusten. Nu is het eindelijk klaar.

Jeugdopleiding

Er zijn slechts 500 flessen gebrouwen. De opbrengst van dit eenmalige bier gaat naar de jeugdopleiding van de lokale harmonie en fanfare in Gulpen. Het bedrijf heeft hiervoor gekozen omdat Máxima erevoorzitter is van de organisatie Méér Muziek in de Klas, die probeert muzieklessen en het belang van instrumenten meer onder de aandacht te krijgen.

Máxima bezocht de brouwerij in Limburg omdat het bedrijf vorig jaar de Koning Willem I prijs voor duurzaam ondernemerschap had gewonnen.

LEES OOK: 

KONINGIN MÁXIMA STEEKT HANDEN UIT MOUWEN BIJ BIERBROUWERIJ

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP/Gulpener Beeld: ANP