164e4dd97957881f093b731242909863 (1)

Groot applaus voor Máxima

Donderdagmiddag heeft Máxima een kijkje genomen in Rotterdam Ahoy, waar het Eurovisie Songfestival in volle gang is. De koningin keek met een Rotterdamse schoolklas mee bij de laatste repetitie voor de tweede halve finale. Koning Willem-Alexander nam vorige maand al een kijkje in Rotterdam.

Het is geen geheim dat Máxima een grote liefde heeft voor muziek. De koningin zet zich in voor de stichting Meer Muziek in de, een van de maatschappelijk partners van het muziekfestijn. Máxima ging in Ahoy onder meer langs het LookLab van Nikkie de Jager. De vlogster, een van de presentatoren van de liveshows, neemt kijkers rondom het songfestival mee in de wereld van glitter & glamour van het evenement.

Het hoogtepunt was misschien wel het bijwonen van de laatste repetities. De komst van Máxima bleef niet lang onopgemerkt bij het publiek. Al snel gingen de telefoons omhoog om de koningin vast te leggen. Toen Buddy Vedder op het podium verscheen om meer over Meer Muziek in de Klas te vertellen, heette hij Máxima officieel welkom en werd de koningin getrakteerd op een oorverdovend applaus. Ze zat op de tribune naast uitvoerend producent Sietse Bakker.

Máxima trad met haar bezoek in Ahoy in de voetsporen van haar man. Koning Willem-Alexander bracht op 22 april een werkbezoek aan de concertzaal, waar toen de laatste hand werd gelegd aan het enorme podium. De koning kreeg tijdens een uitgebreide rondleiding door Ahoy alles te horen over de technische hoogstandjes rondom de productie en sprak met onder anderen Bakker en regisseur Marnix Kaart. Willem-Alexander was duidelijk onder de indruk van wat hij zag. “We mogen heel trots zijn op wat hier allemaal gebeurt.”

Alle deelnemers aan het Eurovisie Songfestival dinsdag, op de dag van de eerste halve finale, kregen een bemoedigende boodschap van het koningspaar. “Succes en vooral heel veel plezier. Er is geweldig werk verzet door iedereen die bij de organisatie betrokken is”, aldus het paar op sociale media. “Eén winnaar staat al vast: Rotterdam!”

LEES OOK:

Máxima vertelt tijdens Songfestival over verrassende muzieksmaak: ”Rock uit de jaren tachtig”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.