Image 1

Geen extra maatregelen op Koningsdag

Aankomende dinsdag is het weer zover: Koningsdag! Verschillende grote steden nemen geen extra maatregelen op Koningsdag. Ze roepen hun inwoners op om zoveel mogelijk in hun eigen buurt te blijven en drukke plekken te vermijden. Omdat er nog steeds strenge coronamaatregelen gelden en de versoepelingen pas een dag later ingaan, blijft de handhaving hetzelfde. Wel is er mogelijk extra toezichthouders op de been.

De koning zal dit jaar Eindhoven bezoeken op Koningsdag. De gemeente is druk bezig met de voorbereidingen voor het speciale programma, dat ook online en op televisie te volgen is. “Wij vragen alle Eindhovenaren thuis te blijven tijdens Koningsdag”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “We verzoeken iedereen de dag die we voor de koning, koningin en de prinsessen hebben georganiseerd digitaal te volgen.”

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, normaal dé nationale hotspot op Koningsdag, liet woensdag al weten dat er in haar stad geen speciale maatregelen worden genomen. Op Koningsdag geldt wat nu ook al geldt: bij drukte wordt ingegrepen, eerst via een waarschuwing en dan als het nodig is met een boete of een last onder dwangsom. “De handhaving is erop gericht de mensen te verleiden en zo nodig te forceren zich te voegen naar de Covid-regels”, zegt Halsema.

LEES OOK:

Geeft Willem-Alexander dit jaar ook een toost op Koningsdag?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.