Fotosessie Koninklijk Huis

Gaan de Oranjes dit jaar naar Lech?

Het is inmiddels een koninklijke traditie die al meer dan zestig jaar bestaat: de jaarlijkse skivakantie in Lech. Het negatief vakantieadvies dat minister-president Mark Rutte eerder deze maand afkondigde, heeft echter ook gevolgen voor de Oranjes.

Mark Rutte was duidelijk in de Tweede Kamer: “Als je de komende weken de onbeschaamdheid hebt om op wintersportvakantie te gaan of te gaan vliegen, terwijl je daar geen dringende reden voor hebt, is dat gewoon asociaal. Je moet dat gewoon nu niet doen”, zei hij nadat de regering alle vakantiereizen tot halverwege de maand maart dringend had afgeraden.

Het koninklijk gezin of prinses Beatrix kunnen dus niet naar Oostenrijk kunnen gaan, zeker na de bittere ervaring en de commotie die in oktober ontstond toen Willem-Alexander ondanks een soortgelijk vakantieadvies toch naar zijn huis in Griekenland ging. “Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben. Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig”, oordeelde de koning nadat hij halsoverkop was teruggekeerd. 

De koninklijke familie komt al sinds begin jaren zestig naar het Oostenrijkse skioord, waar eerst koningin Juliana en prins Bernhard op vakantie gingen en waar nu inmiddels de vierde generatie aan het skiën is.

LEES OOK:

Zien: Eindelijk babyfoto’s van Albanees prinsesje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.