Placeholder

Extra geld voor prinses Mabel’s Girls Not Brides

Prinses Mabel had dinsdagmorgen extra reden om blij te zijn. Bij de wereldconferentie die Girls Not Brides deze week houdt in Kuala Lumpur kon ze aankondigen dat er een speciaal fonds komt om lokale initiatieven te steunen die een einde willen maken aan kindhuwelijken. Bijdragen voor het 'Girls First Fund' komen onder meer van de Ford Foundation, het Packard Fund en de Postcode Loterij.

Er zijn wereldwijd veel kleine organisaties die op plaatselijk niveau – bijvoorbeeld op scholen, of met bewustwordingsprogramma's – de strijd aangaan tegen de praktijk van kindhuwelijken. Financiering van die kleinschalige projecten was een probleem en met het nieuwe Fonds komen er nieuwe mogelijkheden, zo werd in de Maleisische hoofdstad duidelijk gemaakt.

Prinses Mabel is al sinds het weekeinde in Kuala Lumpur, waar maandag de grote driedaagse conferentie over kindhuwelijken is begonnen met meer dan 500 deelnemers uit zo'n 70 landen. "We moeten ons werk in de komende jaren opschroeven want anders kunnen we kindhuwelijken niet binnen één generatie beëindigen", aldus Mabel. Er is de laatste jaren weliswaar vooruitgang geboekt, maar de wereldbevolking groeit sneller dan dat het aantal kindhuwelijken afneemt.