Even terug naar 2018: de bijzondere staatsieportretten van Willem-Alexander en Máxima

Het was een bijzondere shoot dat jaar, niet in de laatste plaats omdat fotograaf Erwin Olaf de eer had ons koninklijke gezin op de foto te zetten. Het leverde onder meer prachtige portretten van Willem-Alexander en Máxima op.

In principe worden ieder jaar nieuwe staatsiefoto’s gemaakt, maar we zien in bijvoorbeeld coronatijd dat er weleens een sessie wordt overgeslagen. Daarnaast kennen we natuurlijk de zomerfotoshoot, in de tuinen bij het woonpaleis van Willem-Alexander en Máxima. En de wintersportshoot in Lech, Oostenrijk. Ook die laatste is tijdelijk gepauzeerd vanwege de pandemie, dat mag geen nieuws zijn. De zomer- en wintersessies zijn veel losser. Er wordt ook vrijetijdskleding gedragen door het gezin/de familie, in tegenstelling tot bij het maken van de staatsiefoto’s.

In 2018 werd Erwin Olaf gevraagd onze royals op de foto te zetten. Dat pakte prachtig uit. We delen hieronder de mooie portretten van Willem-Alexander en Máxima, in vol ornaat. Plus een foto van hen samen. Zou jij zo uit je hoofd hebben geweten dat dit 2018 was?

LEES OOK:

3x Máxima in bijzondere zwarte ontwerpen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Koninklijk Huis / RVD