2020 08 27 2

Eloise niet blij met fotoreportage van Weekend

Vandaag heeft Eloise gereageerd op de reportage die weekblad Weekend plaatste over haar eerste dagen in het Amsterdamse studentenleven. “Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel zo zomaar gefotografeerd te worden”, schreef de oudste dochter van prins Constantijn bij een foto van zichzelf op Instagram.

“Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van… wat is daar nieuws aan?”, vraagt ze zich af. De fotograaf van Weekend had haar eerder in de week rokend aangetroffen op het Museumplein in de hoofdstad, waar Eloise zaterdag begon aan de opleiding aan de hotelschool The Hague. “Ik wil genieten van mijn (studenten)leven en hopelijk snappen jullie dit”, schrijft ze aan haar 148.000 volgers. 

De volgende ‘story’ in haar Instagramverhaal was een screenshot van reacties en steunbetuigingen die ze had ontvangen. “Trek je niets aan hoor van de roddelbladen. We zijn allemaal jong geweest en alles uitproberen hoort erbij”, was één reactie die ze kreeg. “Ik hoop dat je studententijd net zo episch zal zijn als de mijne destijds! Enjoy en scheiss aan die zielige kappersblaadjes”, luidde een andere.

De ouders van Eloise, prins Constantijn en prinses Laurentien, hadden woensdag al gereageerd in een korte verklaring aan Shownieuws. Daarin zeiden ze dat Eloise in de eerste plaats een privépersoon is en dat ze verwachten dat haar bijbehorende rechten op privacy gerespecteerd worden. “De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan”, aldus het prinselijk paar, dat ook de nieuwswaarde en bijdrage aan het publieke debat van de opnamen in twijfel trok.

Lees ook:

Thaise koningsliefhebbers in actie tegen studenten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP.  Beeld: Instagram @eloisevanoranje.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen