Eloise Selfie 3

Eloise (19) debuteert als schrijfster

Het boek van de 19-jarige gravin Eloise, Learning By Doing, komt vandaag uit. De dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien geeft daarin antwoorden op vragen die ze van haar volgers krijgt over onder meer kleding, het studentenleven, op kamers gaan en voeding. Eloise kondigde begin dit jaar aan dat ze bezig was met het boek. In het voorwoord schrijft de ‘gravinfluencer’ dat ze bijna niet kan geloven dat het er nu is en bedankt ze haar vele volgers op sociale media, want zonder haar volgers was er nooit een boek gekomen, stelt ze.

“Omdat jullie zo geïnteresseerd zijn, komen er veel vragen mijn kant op,’’ schrijft ze. ‘‘Vragen over allerlei onderwerpen. Over mijn liefde voor kleding, wat ik het liefste eet, op eigen benen staan, zelfverzekerd zijn en nog veel meer. Ik beantwoordde deze vragen regelmatig en bedacht me toen ineens: is het niet én handig én heel leuk om hierover een boek te schrijven? De inhoud bevat dus onder meer de antwoorden op jullie vragen. Dit is een boek vol dingen waarover ik gepassioneerd ben, waarvan ik houd en die mij gelukkig maken.”

Het boek bevat naast een inkijkje in het leven van Eloise ook foto’s uit haar privéalbum en talloze recepten, waarvan ook enkele van Constantijn en Laurentien. Eloise, die momenteel een opleiding volgt aan de hotelschool, kreeg bij het schrijven ook hulp van haar ouders. “Mijn moeder heeft veel ervaring met boeken schrijven dus zij was heel kritisch op de taal”, zo vertelde ze eerder.

LEES OOK:

Gouden Koets is terug en populairder dan ooit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @eloisevanoranje.