Koningsdag In Amersfoort

Een feestelijke dag! Kristallen huwelijk voor Floris en Aimée

Het is inmiddels alweer vijftien jaar geleden dat prins Floris en Aimée in het huwelijksbootje stapten. Het koppel gaf elkaar op 22 oktober 2005 in de Grote Kerk van Naarden het kerkelijk jawoord na twee dagen eerder al voor de wet te zijn getrouwd in het Naardense stadhuis.

“Het is heerlijk om getrouwd te zijn”, wist de bruid amper twaalf minuten na de plechtigheid al aan de verzamelde pers te melden. Prins Floris was de zevende en laatste Oranjeprins die in het huwelijk trad. Zijn broer prins Pieter-Christiaan was hem een maand eerder voorgegaan.

Vader Pieter van Vollenhoven had bij de aankondiging van hun verloving met karakteristieke humor gezegd dat de Apeldoornse tak van het koningshuis ‘uitverkocht’ was. “Ze hebben en zijn elkaars gouden hart”, vond dominee Anne van der Meiden bij de huwelijksplechtigheid. “Dat is kostbaar, zorg dat dat zo blijft,” gaf hij Floris en Aimée als opdracht mee.

De toenmalige Naardense burgemeester Peter Rehwinkel refereerde in zijn toespraak tot het bruidspaar aan het feit dat prins Floris door zijn huwelijk het lidmaatschap van het Koninklijk Huis kwijtraakte. Er was immers door de regering met opzet geen toestemming voor gevraagd aan het parlement. “Uw geliefde is tot echtgenote geworden. U hebt wat dat betreft alles gewonnen. Maar toch hebt u ook iets verloren.” De 43-jarige Aimée en de 45-jarige Floris hebben inmiddels twee dochters en een zoon.

LEES OOK:

Prins Laurent geeft zijn mening over halfzus Delphine

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.