Duizenden vrijwilligers ontvangen medaille van prinses Margriet

Een mooi nieuwtje op de maandagmorgen. Prinses Margriet mag namens het Rode Kruis een medaille uitdelen aan maar liefst 6000 vrijwilligers! Dat is een beetje te veel om fysiek te doen en kan ook niet eens, in verband met de coronamaatregelen. Dus wordt het anders aangepakt.

De sympathieke prinses verricht een symbolische uitreiking, vandaag. Niet minder dan 6000 vrijwilligers die links en rechts hand- en spandiensten doen voor anderen tijdens de coronacrisis krijgen daarvoor een speciale medaille. Het gaat in dit geval dus niet om iemand die bijvoorbeeld al jarenlang actief is voor het Rode Kruis. Of iemand die een heldendaad heeft verricht. De focus ligt echt bij helpen in coronatijden.

Margriet is erevoorzitter van het Rode Kruis. Die organisatie zegt over de uitreiking: “In het afgelopen jaar hebben de vrijwilligers zich vol overgave ingezet voor de bestrijding van het coronavirus én dat doen zij nog steeds. Deze inzet is de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp in 1953. Daarom worden de vrijwilligers tijdens een speciale bijeenkomst in Den Haag geëerd met een herinneringsmedaille.”

Prinses Margriet Bezoekt Rampbestendige School In Haïti

LEES OOK:

Albert van Monaco over lang herstel na corona

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP