Koning Willem Alexander Depressief

Duitsland maakt zich zorgen om depressieve koning Willem-Alexander

Volgens het magazine Echo der Frau zou de psychische toestand van onze koning niet goed zijn. Sterker nog: Willem-Alexander zou depressief zijn. 

Een depressie is een stemmingsstoornis die wordt gekenmerkt door aanhoudende gevoelens van verdriet, lusteloosheid, en verlies van interesse of plezier in activiteiten. Het kan ook gepaard gaan met andere symptomen zoals slaapproblemen, vermoeidheid, gewichtsveranderingen en moeite met concentreren.

Bron binnen paleis

Het Duitse blad Echo Der Frau heeft een bron binnen het paleis gesproken over de psychische toestand van koning Willem-Alexander. Zij konden niet anders dan hun zorgen uiten over de hele situatie. Hij zou, net zoals zijn vader prins Claus, te maken hebben met depressieve gevoelens.

Veel zorgen maken

Zou zouden deze depressieve gevoelens ook te maken hebben met zijn vele zorgen. De grootste zorg is de veiligheid rondom prinses Amalia. Echo der Frau meldt hierover het volgende: “Willem-Alexander is een schim van zichzelf. Het zijn voornamelijk de enorme zorgen over de veiligheid en het welzijn van prinses Amalia die de koning aan de mentale afgrond hebben gebracht.”

Lees ook: Dit zijn de hobby’s van Willem-Alexander

Willem-alexander
King Willem Alexander Of The Netherlands And Queen Maxima Visit De Peel Region

Erfelijkheid

Mocht het echt zo zijn dat koning Willem-Alexander depressieve is, dan herhaalt het zich nog een keer in de familie. De overleden prins Claus, vader van Willem-Alexander, vocht bijna zijn hele leven tegen depressieve gevoelens. Onze koning sprak hierover in een interview ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag. Hij vertelde hierover het volgende: “Een van de dingen in de puberteit is dat je je afzet tegen je ouders. En als je vader ziek is, want depressiviteit is een ziekte, dan kan je je er niet tegen afzetten. En dat heb ik heel moeilijk gevonden.” In ongeveer een op drie gevallen wordt een genetisch verband met de ziekte gevonden.

Lees ook: Märtha Louise in ‘put van depressie’

Steun van familie

Mocht Echo der Frau de waarheid vertellen, dan weten wij zeker dat onze koning de beste hulp krijgt. Niet alleen van professionals, maar ook van zijn echtgenote koningin Máxima. Ook zal zijn moeder prinses Beatrix er altijd voor hem zijn. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl