Placeholder

Drukke weken voor prinses Beatrix

Prinses Beatrix heeft de komende weken een vol programma. Dat blijkt uit de agenda op Koninklijkhuis.nl. Haar eerstvolgende agendapunt is woensdag als zij aanwezig is bij het slotakkoord van het Europese project Requiem voor Auschwitz in Tilburg.

De prinses opent vrijdag het nieuwe gebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap in Nes op Ameland. Een dag later volgt een zeer persoonlijk agendapunt: de herdenkingsdienst voor haar overleden zoon prins Friso. In de Oude Kerk in Delft worden familieleden, vrienden en collega's van Friso verwacht.

Beatrix opent dinsdag 5 november in Doorn het nieuwe gebouw van Stichting de Basis, een 'trainings- en nazorgcentrum voor actief en postactief dienende geüniformeerden met een publieke, risicovolle taak'. Twee dagen daarna, op 7 november, brengt ze een bezoek aan het Weeshuis in Buren ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan.

Op 8 november is de prinses bij het najaarscongres De Vrouw 1813-1913-2013 van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) in Den Haag. En op 9 november woont ze het symposium Van pakhuis tot preekhuis bij ter gelegenheid van het 425-jarig bestaan van Lutherse gemeente Amsterdam.