Prinses Laurentien Leest Voor Tijdens Nationaal Voorleesontbijt

Dit vindt Laurentien van het online gedrag van Eloise

Eloise plaatst de laatste maanden steeds meer op sociale media. Haar Instagramaccount is flink gegroeid en ook op TikTok ging ze viral. Wat vindt moeder prinses Laurentien daar eigenlijk van? Zij was laatst zelfs ook in een filmpje van haar dochter te zien.

Laurentien blijkt de moeilijkste niet en laat haar dochter Eloise grotendeels vrij in wat ze op sociale media plaatst. “Natuurlijk zijn wij er om haar dingen in te fluisteren, maar we hebben ook het vertrouwen in haar”, zei de echtgenote van prins Constantijn woensdagavond aan tafel in het praatprogramma Beau op RTL 4.

De vrouw van prins Constantijn reageerde daarmee op het filmpje dat afgelopen weekeinde viral ging. In de video, die ook al weer snel door Eloise werd verwijderd, figureerden zij en Constantijn al dansend op een vrolijk muziekje. Constantijn maakte een golvende beweging met zijn handen in elkaar gevouwen en Laurentien knikte op de beat mee. Naar aanleiding van het filmpje werd er in de media weer volop gediscussieerd over het gebruik van sociale media door Eloise, die ook al gekscherend “gravinfluencer” werd genoemd. “Het belangrijkste is dat zij zichzelf blijft en stevig in haar schoenen staat. Ze is 18 en een volwassen jonge vrouw”, aldus Laurentien. “Het leven is een leerproces, ook voor haar. Kijk hoe vrolijk ze is, ze viert het leven. Het belangrijkste is die authenticiteit. En dat gaat goed.”

Uiteindelijk ging het filmpje offline op initiatief van Eloise. De precieze reden gaf Laurentien niet. Toen Beau haar vroeg of ze misschien dacht dat ze haar ouders te veel had laten meeslepen antwoordde de prinses: “Zoiets. Dat is natuurlijk het interessante aan social media. Als dit je leven is, kijk je daar op een andere manier naar. Zij leert ons ook weer op een heel andere manier in de moderne tijd te kijken naar de media.”

LEES OOK:

BBC onderzoekt Diana’s interview over probleemhuwelijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.