Koningsdag 2021 In Eindhoven (pool)

Dit Nederlandse liedje heeft Máxima geholpen de taal te leren

Máxima was donderdag op bezoek in Ahoy waar ze geïnterviewd werd door beautygoeroe Nikkie de Jager. Het gesprek ging over haar uiteenlopende muzieksmaak en het belang van muziek. De koningin vertelde dat ze ook van Nederlandse liedjes houdt.

Máxima leerde daarnaast Nederlands met behulp van onder andere het liedje 15 miljoen mensen van Fluitsma & Van Tijn. “Het lied zegt heel veel over de Nederlandse cultuur”, vertelt Máxima, wanneer Nikkie haar vraagt naar haar favoriete muziek. Volgens de koningin werkt Nederlandstalige muziek goed bij het leren van de taal, omdat de woorden vaak worden herhaald.

Ze vertelde dat haar muzieksmaak afhing van haar gemoedstoestand. “Als ik een beetje opgevrolijkt moet worden, luister ik graag salsa of tango.” Als Máxima wil terugdenken aan de goede oude tijd luistert ze graag naar pop en rock uit de jaren 80, zo vertelt ze. In de serie neemt Nikkie de kijkers mee in de wereld van glitter & glamour rond het songfestival. In haar LookLab-studio in Rotterdam Ahoy ontvangt ze alle deelnemende artiesten van het Eurovisie Songfestival en praat ze met hen over hun liedjes, performances en hun looks. De serie is van 10 tot en met 21 mei te zien op het YouTube-kanaal van Eurovision. Iedere dag worden er nieuwe afleveringen geüpload.

LEES OOK:

Máxima vertelt tijdens Songfestival over verrassende muzieksmaak: ”Rock uit de jaren tachtig”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.