Naamloos

Dit is hoe prins Bernhard ‘Blackout Tuesday’ steunde

Gisteren was het ‘Blackout Tuesday’ en aan deze solidariteitsactie hebben ook heel wat royals meegedaan. De Griekse kroonprins Pavlos, zijn zus en zijn dochter plaatste bijvoorbeeld de geheel zwarte afbeelding op hun Instagram-account. Prins Bernhard pakte het op zijn eigen manier aan met een foto in zijn Instagram ‘story’ met de tekst ‘Black Lives Matter’.

Via sociale media uitten de royals hun steun voor de zwarte gemeenschap in met name de Verenigde Staten. De dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd door het gewelddadig optreden van blanke agenten was daar de aanleiding van. Deze gebeurtenis leidde tot demonstraties en acties in Amerika maar ook in de rest van de wereld.

De Noorse prinses Märtha Louise, die vorige week al opviel met een scherpe veroordeling van het geweld tegen zwarte Amerikanen, nam dinsdag ook deel aan de actie. Delphine Boël, kunstenares en dochter van de Belgische koning Albert II, gaf eveneens haar steun. De Italiaanse prins Emanuele Filiberto en zijn dochter prinses Vittoria plaatsen speciale teksten en foto’s. Sarah Ferguson, hertogin van York en ex-vrouw van de Britse prins Andrew, zette haar Instagram-account ‘op zwart’.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen