Dit is de school waar Amalia, Alexia en Ariane op zitten

De oudste in haar examenjaar, de jongste geen brugpieper meer. Ben je ook zo benieuwd naar de school van de 3 prinsessen?

Amalia is met haar 17 jaar de oudste van de zussen, maar een jonge leerling om in de 6de klas te zitten. Dat heeft alles te maken met het feit dat ze op de basisschool een klas oversloeg. Op de middelbare school heeft ze als bijvak Chinees gekozen.

Alexia gaat sinds 2017 naar Sorghvliet, maar gaat na komende zomer naar een school in Wales. En Ariane zit er nu in de tweede klas. Al hebben de meiden, net als alle andere middelbare schoolleerlingen, naast op school ook veelal thuis online les, vanwege corona.

Dit wist je vast nog niet over Sorghvliet:

De school heeft een kleine 800 leerlingen.

En is gelegen tussen het Catshuis en het Vredespaleis in Den Haag.

Alle leerlingen van Sorghvliet hebben beschikking over een Chromebook.

5de-klassers die Chinees volgen, maken een China-reis met hun docent.

Sorghvliet werd vorig jaar 1 van de 4 ‘superscholen van Nederland’ genoemd door een weekblad.

De school doet mee aan de Lego League Challenge: brugklassers bouwen dan robots, onder begeleiding van een natuurkundedocent.

Iedere leerling heeft standaard een eigen kluisje op school.

Bijna 2 jaar geleden bestond de school 110 jaar, er werden allerlei festiviteiten georganiseerd. Een feestontbijt, een vossenjacht en een feest in een discotheek bijvoorbeeld.

Andere bekende mensen die op de school zaten zijn: politicus Lodewijk Asscher, prinses Laurentien en schoonspringer Edwin Jongejans.

Willem-Alexander en Máxima zijn nooit heel scheutig geweest met delen wat de lievelingsvakken zijn van hun dochters, wat voor cijfers ze halen en aan welke projecten ze deelnemen, maar wat we wel weten is:

Voor ieder van de prinsessen is een eigen beveiligingsteam actief. Op de school lopen dus 3 beveiligingsteams rond, zo onopvallend als mogelijk, om de puberende prinsessen niet in de weg te zitten.

Ook als de prinsessen naar school fietsen, fietst er – voor de zekerheid – iemand achter ze aan.

Thuis is er veel aandacht voor schoolwerk. Het gezin heeft zelfs personal assistants in dienst voor de meiden. En een nanny om het leerwerk te overhoren.

Geniet hieronder nog een keer mee van Arianes eerste fietstochtje naar Sorghvliet:

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis