Willem-Alexander Máxima olympische paralympische spelen

Dit is de eerste foto van bezoek W.A. en Máxima aan Abu Dhabi

Ze zijn aan het eind van de middag (lokale tijd) geland. Hun bezoek aan Abu Dhabi duurt maar kort: morgen vliegt het koningspaar alweer door naar Dubai.

Op de vrijgegeven foto zien we het regeringstoestel op de achtergrond. En Máxima en Willem-Alexander die – met mondkapjes op – worden welkom geheten door een delegatie en er stond een erewacht opgesteld naast de rode loper, die speciaal voor het paar was uitgerold.

Willem-Alexander en Máxima vliegen morgen door naar die andere grote stad in de VAE: Dubai. Daar wordt momenteel de EXPO 2020 gehouden, uitgesteld nadat dit vorig jaar niet kon doorgaan, waar Willem-Alexander dan het Nederlandse paviljoen officieel zal openen.

Overigens reizen Máxima en Willem-Alexander vanaf het vliegveld samen naar de stad, maar worden ze vanaf daar apart ontvangen. Máxima heeft een gesprek met sjeika Fatima bint Mubarak, weduwe van de in 2004 overleden vader des vaderlands van de Emiraten, sjeik Zayed. En Willem-Alexander heeft een ontmoeting met sjeik Mohammed bin Zayed (60). De kroonprins van Abu Dhabi.

Eerste Dag Van Koninklijk Bezoek Aan Dubai

LEES OOK:

Close-up: Máxima’s knalrode pumps in beeld

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP