Image 25 1

Dionne Stax ziet overeenkomsten tussen haar en Máxima

Dionne Stax reist ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Máxima door het leven van de koningin. In het NPO Radio 1-programma De Perstribune vertelde de presentatrice zondag over de reis die ze maakte voor haar AVROTROS-programma Dionne Dichtbij: Máxima.

Daarbij worden experts en andere mensen die Máxima goed kennen in beeld gebracht en geïnterviewd. Dionne reisde hiervoor onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en natuurlijk Nederland waar ze mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring met de koningin hebben. Kijkend naar de overeenkomsten tussen Máxima en haarzelf, ziet Dionne dat ze allebei “harde werkers” zijn. “Zij is opgegroeid in een familie die hoger op de sociale ladder wilde komen. Ze wilden echt letterlijk het maximale uit haar carrière halen. Ze heeft er altijd wel heel hard voor gewerkt.”

De presentatrice zegt door de documentaire “een completer beeld” te hebben gekregen van de koningin. Of Máxima gaat kijken naar de serie, waarvan de eerste aflevering maandagavond te zien is op NPO 1, weet de presentatrice niet. “Maar ik kan me voorstellen dat als ik haar zou zijn, ik wel even zou gaan kijken.”

LEES OOK:

4x Koninklijke moeders

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.